G.M. Damsteegt BV

totaal zelfvoorzienend met 864 zonnepanelen

G.M. Damsteegt BV, te Oud-Alblas is een verhuurder van bemand en onbemand materieel in de grond-, weg- en waterbouw, is in de loop der jaren uitgegroeid tot een bedrijf met ruim honderd werknemers en meer dan 250 machines. De stapels energierekeningen die er jaarlijks voor de verschillende panden van zijn onderneming binnenkomen, waren een goede reden om zich bezig te houden met zijn energievoorziening. Maar dat is zeker niet de enige reden. “Er is zoveel energie om ons heen die dag na dag niet gebruikt wordt; daar wilden wij wat mee doen”, zegt Martien.

“Gebruikmaken van groene energie is goed voor het milieu en voor het terugdringen van onze CO2-uitstoot.” Honderd procent Om het totale energieverbruik van G.M. Damsteegt BV op te kunnen vangen, moest een fors aantal zonnepanelen besteld worden. “Want we wilden zeker niet gaan rommelen met bijvoorbeeld maar een kwart of een derde van het totaal. Als we het doen, doen we het voor honderd procent.” De rekensom kwam uiteindelijk uit op 864 exemplaren. Marien: “Het was logistiek een hele puzzel hoe we die over de daken van de verschillende panden moesten verdelen.

Je moet rekening houden met de stand ten opzichte van de zon, de plekken waar de omvormers moesten komen en welk gewicht de daken konden hebben.” Hij vervolgt: “Bijzonder aan dit systeem is dat alles via de computer te volgen is. Als er één paneel kapot gaat, krijg ik daar via de mail een melding van. En ook een eventuele terugloop van de opbrengsten van de zonnepanelen kan ik zien, zodat daar actie op kan worden ondernomen.” Die professionele aanpak was één van de redenen waarom Martien en Lydia Damsteegt voor het Giessenburgse bedrijf kozen.

“Als leek is het erg lastig om een goede keuze bij het installeren van zonnepanelen te maken”, stelt Martien. “Wij merkten bij Marien dat hij er zeer serieus en professioneel mee bezig is.”

Vrijblijvend gesprek
Copyright © 2024 - Debion Energie