​​296 Zonnepanelen voor melkveehouder Ad van Rees
Terug naar het overzicht

296 Zonnepanelen voor melkveehouder Ad van Rees

Op één van de meest Alblasserwaardse locaties, de Donk in Brandwijk, zijn sinds kort tientallen zonnepanelen te zien. Debion bio-energie uit Giessenburg realiseerde daar bij melkveehouder Ad van Rees één van de grootste projecten tot nog toe: het plaatsen van maar liefst 296 zonnepanelen op het schuine dak van een stal. 

Imposant. Daarmee kun je het grote oppervlakte aan zonnepanelen, goed zichtbaar als je aankomt rijden over de Donkseweg, zeker noemen. In totaal zijn ze goed voor tienduizenden kilowatturen. “Hiermee kan ik wat betreft elektriciteit energieneutraal werken”, vertelt Ad van Rees. Deze informatie houdt hij niet voor zichzelf. Een blauw bord met elektronische cijfers toont de (vele) voorbijgangers hoeveel stroom er wordt opgewekt op de Donk en hoeveel CO2-uitstoot dat scheelt.

[debionadvanrees2 bewerkt-klein] Het tekent de achtergrond waarom Van Rees investeerde in de zonnepanelen. "Op deze manier wil ik ook een bijdrage leveren aan de maatschappelijke inspanning om groene energie op te wekken. En met het bord langs een veelgebruikte toeristische route kun je dat ook uitdragen.”

 Bij de bouw van de stal, twee jaar geleden, hield hij al rekening met de mogelijkheid om gebruik te gaan maken van zonne-energie. De stalen spanten in het gebouw waren dus al berekend op de extra belasting die de plaatsing van zonnepanelen met zich meebracht. Met een glimlach: “Voordeel is daarnaast dat ik het meest ideale dak heb in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden; precies op het zuiden en het dak was er ook helemaal geschikt voor.” 

Als Harrewijn BV/ Debion Duurzame energietechniek zijn we al generaties werkzaam in de Alblasserwaard en al die tijd heeft kwaliteit leveren voorop gestaan. 


Meer informatie?

Andere referenties

Melkveehouderij Den Besten Langerak

Melkveehouderij den Besten Langerak is een familiebedrijf wat naast melkvee ook zelf kaas maakt. Na het...


Langerak Lees verder

Melkveehouderij van Der Ham Noordeloos

Melkveehouderij van der Ham is gevestigd aan de Tiendweg in Noordeloos, dhr. van der Ham vroeg ons mee te...


Langerak Lees verder